boligadvokat

Hvorfor har jeg brug for en boligadvokat, når jeg skal købe bolig?

Hvorfor har jeg brug for en boligadvokat, når jeg skal købe bolig?

En af de største fejl mange boligkøbere – især førstegangs købere – begår, er at stole blindt på ejendomsmægleren i den tro, at han eller hun er deres ven. Men en ejendomsmægler er ikke en mægler – altså en uvildig formidler af boliger – i ordets egentlige betydning.

I følge loven må en ejendomsmægler kun repræsentere den ene af parterne i en bolighandel rent juridisk. Og da ejendomsmægleren tjener sine penge på at sælge så mange boliger som muligt – og helst til den højest mulige pris – på så kortest mulig tid, vil han eller hun typisk vælge at stille sig på sælgers side.

Dette betyder ikke, at ejendomsmægleren vil lyve over for dig som køber, men at vedkommende muligvis ikke vil give dig anden information, end den vedkommende efter loven er forpligtet til at tilvejebringe. Det er således dit eget ansvar at afdække, om der skulle være forhold vedrørende boligen, som kunne påvirke din beslutning om at købe denne. Og til dette formål er din boligadvokat gerne behjælpelig.

Hvad gør en boligadvokat?

Fra det øjeblik, hvor du har skrevet under på en købsaftale, vil du – såfremt denne aftale er forsynet med et advokat forbehold – have et fjorten dages vindue, i hvilket du har mulighed for at lade din advokat læse al relevant dokumentation igennem. I disse fjorten dage er boligen reserveret til dig, og du kan uden omkostninger vælge at springe fra handelen igen.

Det er således vigtigt, at du sikrer dig, at købsaftalen er forsynet med et sådant forbehold – og at du kontakter en boligadvokat snarest muligt efter underskriften. Din boligadvokat vil herefter på nøgtern og uvildig vis kunne rådgive og vejlede dig vedrørende dit køb, således at du kommer trygt i mål med din bolighandel.

Du kan finde din boligadvokat på eboligadvokat.dk

En boligadvokat til at hjælpe dig med at få den rigtige pris for din kommende bolig

En boligadvokat til at hjælpe dig med at få den rigtige pris for din kommende bolig

Når du skal købe en bolig, er det vigtigt, at du ikke kommer til at betale for meget for den. Det kan i den sidste ende gøre det dyrt for dig at have boligen. Måske kan det gøre det umuligt for dig at beholde den, hvis du for eksempel mister dit arbejde eller er nødt til at gå ned i tid. Derfor er det en god ide, at du gør alt for at sikre dig, at du køber din bolig til den helt rigtige pris. 

Det er der mange forskellige, der kan hjælpe dig med. En af dem er en boligadvokat. En boligadvokat kan læse alle papirerne i forbindelse med din bolig igennem og finde ud af, om der er nogle fejl og mangler ved boligen. Er der det, kan advokaten gøre dig opmærksom på det. Du kan nemlig ikke være sikker på, at ejendomsmægleren siger det til dig. 

Der kan være mange forskellige ting, der kan være galt med en bolig. Det er vigtigt, at du ved det, så du kan forlange et nedslag i prisen og på den måde få det lavet. Det er ærgerligt, hvis du kommer til at købe boligen til fuld pris og så opdager, at der er noget galt med den, som du skal bruge endnu flere penge på at forbedre. 

Der findes mange dygtige boligadvokater rundt om i Danmark. Det vil derfor være nemt for dig at finde en i dit område. Det er altid en god ide, at du vælger en i dit område, da der kan være nogle særlige lokale ting, der spiller ind i forhold til prisen på din bolig. Skal du købe bolig i hovedstadsområdet, kan du for eksempel overveje eboligadvokat.dk. Det er et firma med dygtige og kompetente medarbejdere, der har stor erfaring i forhold til at hjælpe folk med at finde ud af, om der er noget galt med deres kommende bolig.