Få en lysere entre med den rette facadedør

Hvis du synes, at der mangler lys i din entre, er det værd for dig at se på, om du skal have skiftet din facade dør ud. Hvis der ikke er nogen vinduer i den facadedør, du har nu, og du får en med vinduer i, vil du jo kunne se en markant forskel med det samme. Det kan virkelig være med til at gøre, at entreen bliver meget lysere for dig. Det kan være rigtig rart, at du ikke behøver at tænde lyset, lige så snart du kommer ind ad døren. 

Et af de steder, hvor du kan finde et stort udvalg af facadedøre med vinduer, er webshoppen klarvinduer.dk. Navnet kan måske være lidt misvisende i forhold til, at de også sælger døre, men du finder faktisk et stort udvalg af forskellige former for facadedøre hos dem. Dermed kan du nemt finde den, der vil passe ind hjemme hos dig og samtidig være med til at gøre, at din entre bliver meget lysere. 

Overvej, om din facadedør skal åbne indad eller udad

Når du skal have en ny facadedør, skal du selvfølgelig vælge, om du vil have, at den skal åbne indad eller udad. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Når din facadedør åbner indad, er det nemt for dig at åbne døren, når du har noget i hænderne, døren kan ikke blæse op og ramme noget, hvis der pludselig kommer et vindpust, og den er let for dig at styre. Derfor vælger de fleste, at deres facadedør skal åbne indad. 

Der er dog også nogle, der vælger, at deres facadedør skal åbne udad. Det gør de blandt andet, fordi døren ikke optager plads i entreen, og den ikke kan komme til at ramme et møbel derinde. I Sverige er det kutyme, at dørene åbner udad, fordi de får så meget sne. Hvis der ligger sne op ad døren, vælter det ikke ind i entreen, hvis døren åbner udad.