Hygge og gode stunder med pandekager

Hygge og gode stunder med pandekager

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Pandekager er populært i det danske land. Vi spiser dem til brunch, til frokost, til aften, til dessert. De passer til ethvert måltid. Hvert år spiser vi dem ekstra meget til den internationale pandekagedag. 

Pandekagens historie går faktisk helt tilbage til 1490. Det skulle efter sigende være hertugdatteren Anne af Bretagne, der søgte ly ved en fattig skovhugger under et voldsomt uvejr. Skovhuggerens datteren var vant til at bage fladbrød, men ville servere noget mere ekstraordinært for hertugdatteren. Derfor lavede hun fladbrødene helt tynde og serverede dem med forskelligt fyld.

Server lækre pandekager 

Du kan servere pandekager til næsten alle måltider. De søde pandekager er perfekte til brunch, en let frokost eller som dessert. Til brunch eller frokost kan du anrette bordet med pandekager og alskens frugt som jordbær, hindbær, blåbær og banan. De søde typer frugt passer bare rigtig godt til den søde pandekage. Du kan også stille sirup, chokoladesaucer, Nutella, marmelader og sukker frem. Det er en nem måde at lade dine gæster anrette sin helt personlige pandekage på. Og dine børn vil helt sikkert have masser af sjov med at lave forskellige pandekager. 

Til dessert kan du servere pandekagen på samme måde som til brunch og frokost. Men du kan også servere dem sammen med is. Det kunne være en klassisk vaniljeis – eller en is lige efter dit valg. 

Find den bedste opskrift på pandekager 

Der findes mange forskellige typer af pandekager. Men de allerbedste er de klassiske, gammeldags pandekager. De er helt tynde, lækre og sprøde. Lige her kan du finde en hel traditionel opskrift på gammeldags pandekager. Opskriften er nem at følge og kræver ikke så mange ingredienser. Du kan hurtigt lave dem selv eller tage børnene med i køkkenet og lade dem prøve at vende pandekagerne. Det bliver hurtigt til mange sjove timer i køkkenet med pandekage bagning. 

Published by