Optag lån for at lette økonomien

29 april 2021 Maya Hindsberg

Det at kunne få et lån på 300.000 kr. kan virkelig give en et pusterum i økonomien, hvis det er det, man står og mangler. Et lån skal dog passe til en personligt, og det er ikke alle, der har brug for så mange penge. For nogen er det rigeligt at kunne låne lidt til en ny computer, eller mobil. Ens behov er forskellige, og det er derfor også vigtigt, at ens lån afspejler det. Penge er jo nemlig en vigtig del af ens hverdag, og fylder meget, så man skal heler ikke optage et lån, som man ikke kan betale tilbage, og som vil ødelægge ens økonomi. Det anbefales derfor, at man ikke optager et lån, som har en månedlig tilbagebetaling, som overstiger 25% af ens månedsløn. Har du en partner, så kan du selvfølgelig godt låne lidt mere, men pointen er, at du skal låne det, din økonomi kan bære at betale tilbage. Læs mere om lån her.

Hvad skal du vide

Fordi økonomi kan være et ømt punkt for mange, så er der også noget stort i, at have styr på økonomien. Det at optage et lån, betyder dog ikke, at man ikke at styr på økonomien, tværtimod, fordi du skal kunne betale det tilbage på en hensigtsmæssig måde. 

En af de ting du skal kende til er derfor ÅOP. Det er nemlig et vigtigt begreb, da det fortæller dig, hvilke årlige omkostninger der er ved lånet, i procent. Det er lovpligtigt at oplyse, hvilket betyder at det er den nemmeste måde at sammenligne lån. Det er altså ikke kun renten, du skal kigge på, men lånet som helhed.

Når det er sagt, så kan det være værd at overveje om du vil have en fast eller variabel rente. Med en fast rente, ved du hvad du får, men en variabel rente kan ofte være lavere.

Flere Nyheder